Πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που πρόδωσε τη Μακεδονία, καταρρέει. Στα τσακίδια!

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Σήμερα κλείνουν πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Τη συμφωνία που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μία εξαιρετική συμφωνία, μία συμφωνία πρότυπο για την ελληνική εξωτερική πολιτική αλλά για κάποιους άλλους είναι ότι χειρότερο έχει υπογράψει και επικυρώσει η χώρα μας. Προσωπικά τάσσομαι με τους τελευταίους, οι οποίοι μάλιστα χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη συμφωνία προδοτική και θεωρούν ότι πρέπει να ακυρωθεί. Να σημειωθεί ότι και η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων –σε ποσοστό 70%– καταγράφηκε ότι είναι κατά αυτής της συμφωνίας.

Πως θα ήταν δυνατόν άλλωστε να δεχθούμε μία συμφωνία που αναγνωρίζει τους Σλάβους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες, τη βουλγαρική γλώσσα τους ως μακεδονική, μία συμφωνία με την οποία τα Σκόπια λαμβάνουν όνομα –και μάλιστα από την Ελλάδα– που περιέχει τον όρο “Μακεδονία”.

Ας δούμε όμως μερικά σημεία από την κατάσταση σε Σκόπια και Ελλάδα σήμερα.

Τα Σκόπια παραβιάζουν συνεχώς τη Συμφωνία των Πρεσπών εκεί όπου δεν συμφωνούν μαζί της –στην Επιτροπή Ελληνισμού έχουμε καταμετρήσει μέχρι τώρα 326 παραβιάσεις– αφού πέραν όλων αυτών που λάβανε θέλουν πάντα κάτι παραπάνω. Διεκδικούν ως δική τους τη μακεδονική αρχαιότητα, χρησιμοποιούν κατά κόρον το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας, διακινούν χάρτες που δείχνουν τη χώρα τους να εκτείνεται μέχρι τη Χαλκιδική, χρησιμοποιούν συνεχώς την ονομασία σκέτο “Μακεδονία” και χαρακτηρίζουν ως “μακεδονικό” ότι παράγεται στη χώρα τους, από κρασιά μέχρι τραγούδια. Το υπερεθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE που αντιτάχθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών σαρώνει σε δημοτικότητα και οι υποψήφιοί του νίκησαν κατά κράτος τους αντιπάλους τους στις δημοτικές εκλογές του 2021.

Στην Ελλάδα παρά του ότι έχει φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπέγραψε και επικύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση που ακολούθησε συνέχισε να την σέβεται και να την εφαρμόζει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχει δημιουργηθεί σύλλογος φιλοσκοπιανών στη Φλώρινα με σκοπό τη διδασκαλία της λεγόμενης «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα την οποία μάλιστα θέλει να τη διδάξει και σε ελληνικά πανεπιστήμια. Θα μαθαίνουν λοιπόν οι Έλληνες φοιτητές βουλγάρικα και θα λένε ότι αυτά είναι μακεδονικά. Σε τι κατάντια έχουμε φτάσει! Δυστυχώς τα δικαστήρια της Φλώρινας μέχρι τώρα έχουν απορρίψει όλες τις τριτανακοπές κατά αυτού του φιλοσκοπιανού συλλόγου όπως επίσης και την ανακοπή της εισαγγελέως. Σε αυτό το σημείο απλά να αναφέρω ότι και η Επιτροπή Ελληνισμού έχει ασκήσει τριτανακοπή, η οποία μετά από δύο αναβολές –χωρίς δική μας υπαιτιότητα– ορίστηκε να δικαστεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Συμπερασματικά, οι Σκοπιανοί βγαίνουν κερδισμένοι από τη Συμφωνία των Πρεσπών και το τραγικότερο όλων είναι η παραδοχή από μέρους της Ελλάδος ότι είναι Μακεδόνες και ότι αυτά που διαθέτουν είναι μακεδονικά. Ό,τι υποτίθεται πως θα έχαναν οι Σκοπιανοί απλά το αγνοούν και δεν το εφαρμόζουν.

Από τα πιο πάνω είναι ξεκάθαρο ότι όσοι αγωνιζόμαστε κατά αυτής της συμφωνίας βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Μόνος δρόμος για εμάς είναι ο δρόμος της αντίστασης και του αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών μέχρι αυτή να ακυρωθεί. Η Επιτροπή Ελληνισμού έχει ανακηρύξει τη σημερινή ημέρα ως Ημέρα Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, επειδή στις 17 Ιουνίου του 2018 Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στο χωριό Πισοδέρι της Φλώρινας κατά της υπογραφής της συγκεκριμένης συμφωνίας. Σε σημείο του Πισοδερίου, όπου εκείνη την ημέρα είχε ασκηθεί βία στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ομάδα Μακεδόνες Δραμινοί, στις 17 Ιουνίου του 2020, ανήγειρε μαρμάρινο μνημείο, το οποίο αποκαλούμε μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως κάθε χρόνο, από το 2020 και μετά, έτσι και φέτος θα παρευρεθούμε σε αυτό το μνημείο στο Πισοδέρι, το οποίο για εμάς είναι ένα σημείο αναφοράς του αγώνα μας. Φέτος έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση να γίνει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι. Όποιοι επιθυμούν και μπορούν να έρθουν ας το κάνουν για να μην ξεχαστεί αυτή η μεγάλη προδοσία της Μακεδονίας αλλά και για να υπάρξει συνέχεια του αγώνα μας εμπράκτως.

Καλούνται όλοι οι συνέλληνες και οι συνελληνίδες να έρθουν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Ψαράδες και συγκεκριμένα το σημείο όπου υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Εμείς για μία ακόμα φορά θα είμαστε εκεί. Όσο ζούμε θα αγωνιζόμαστε εναντίον αυτής της προδοσίας και εναντίον αυτών που την προκάλεσαν. Αν και οι τελευταίοι δεν περνάνε και τις καλύτερες στιγμές τους.

Πέραν του γεγονότος ότι διαλύθηκαν όσα κόμματα μέσω των βουλευτών τους στήριξαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, είτε κατά την υπογραφή της είτε κατά την επικύρωσή της στη Βουλή, βλέπουμε το κόμμα της προδοσίας, τον ΣΥΡΙΖΑ, να καταρρέει. Ενώ τον Ιανουάριο του 2015 είχε λάβει ποσοστό 36.34% (προ Συμφωνίας Πρεσπών), στις τελευταίες εκλογές του Μαΐου του 2023 έλαβε μόνο 20.07%, ενώ προβλέπεται ότι στις εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγες μέρες, στις 25 Ιουνίου, θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ποσοστών του.

Αμήν και πότε!

Στα τσακίδια να πάει!

Έτσι για να ξέρουν οι πολιτικές δυνάμεις που εργάζονται αντεθνικά ότι αργά ή γρήγορα θα τιμωρούνται!

Υ.Γ.: Η περαιτέρω πτώση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε αφού στις εκλογές της 25ης Ιουνίου έλαβε ποσοστό 17.8%. Τέσσερις μέρες αργότερα, στις 29-6-2023, ο Αλέξης Τσίπρας παραιτήθηκε από πρόεδρος του κόμματος.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού.

abadzoglou@yahoo.gr

This Post Has One Comment

  1. Πρόεδρε,φίλε Γιάννη,τα συγχαρητήρια μου.
    Εγκρίνω και επαυξάνω τις ενέργεες της επιτροπής Ελληνισμού.
    Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε και κινούμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας.
    Θα ηρεμήσει η σκέψη μου μόνο την ημέρα κατάργησης της προδοτικής συμφωνίας.
    Ως Ελλην αξιωματικός δεν μου το επιτρέπει η συνείδηση μου να ανέχομαι τέτοιες συμφωνίες για τα την Μακεδονία μας, για το μέρος που θυσιάστηκαν πάρα πολύ πρόγονοι μας,για την ελευθέρωση και την ανεξαρτησία της.
    Σήμερα τα κόκκαλα του Παύλου Μελά τρίζουν.
    Για τους λόγους αυτούς,συντάσσομαι απόλυτα με τις ενέργειες της Επιτροπής Ελληνισμού και για το λόγο αυτό τυγχάνει σήμερα να είμαι ενεργό μέλος της Επιτροπής.

Leave a Reply