ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Θεσσαλονίκη: 16-9-2021

Αριθμ. πρωτ.: 13

 

Προς: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό της Ελλάδος

 

Θέμα: «Παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και μη κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων»

 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας στέλνουμε μία λίστα με παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κράτος των Σκοπίων στα δύο επισυναπτόμενα αρχεία «Παραβιάσεις» και «Φωτογραφίες και pdf». Αυτά αποτελούν απλά ένα δείγμα, επειδή στην πραγματικότητα οι παραβιάσεις της πιο πάνω συμφωνίας από το κράτος που βρίσκεται βορείως της Μακεδονίας μας είναι καθημερινές και κυριολεκτικά αμέτρητες. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα Σκόπια δεν έχουν πρόθεση να την τηρήσουν.

Εμείς ως Επιτροπή Ελληνισμού θεωρούμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία επαίσχυντη συμφωνία, με την οποία αποποιούμαστε τη μακεδονικότητα της ελληνικής ταυτότητάς μας, αφού αυτή έχει παραδοθεί στους Σλάβους και στις άλλες εθνότητες των Σκοπίων μαζί με το όνομα «Μακεδονία» και τη «μακεδονική γλώσσα».

Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι τα τρία μνημόνια συνεργασίας Ελλάδας-Σκοπίων που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και για τα οποία δεν προβλέπεται ούτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ούτε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κυρωθούν από τη χώρα μας.

 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας

 

    Ιωάννης Αμπατζόγλου                                               Αθανάσιος Παπαδημητρίου

(ΚΛΙΚ ΕΔΩ) Οι παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια, οι οποίες εστάλησαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 2021 (είναι οι πρώτες 162 παραβιάσεις)

This Post Has One Comment

  1. Κώστας Μαυρόπουλος - Δημοσιογράφος - συγγραφεύς

    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

Leave a Reply